De betekenis van de Sterrenbeelden


Ram
Vooruit! is het motto en hij heeft al een nieuw begin in gedachten. In elke Ram is er een geloof in de eigen kracht. Hij is energiek, vol moed en vurige impuls. Dit is hoe hij succesvol is omdat hij sneller handelt dan de anderen. Hij is niet bepaald geïnteresseerd in gecompliceerde relaties; hij wil snel iets begrijpen, snel kunnen handelen. Ram is niet bang voor tegenspraak, en soms zoeken ze ernaar om hun kracht te kunnen meten. Degenen die zijn geboren onder het sterrenbeeld Ram zijn niet diplomatiek. Hij waardeert een open en eerlijk gesprek en houdt zelden zijn mening achter de hand. Daarom waarderen sommige mensen hem vooral omdat je altijd weet waar je aan toe bent. Anderen zoeken liever dekking omdat hij opmerkingen maakt die waar zijn, maar tegelijkertijd kwetsend kunnen zijn. Ram houdt ervan om direct mee te kunnen doen aan wat er gebeurt. Hij loopt zonder veel ophef recht op zijn doel af. Hij houdt van het risico, het gevaar, de snelle, meer fysieke dan mentale beslissing.

Stier

Geboren onder het sterrenbeeld Stier, werkt hij hard aan zijn doelen totdat hij ze heeft bereikt. Met zijn beroemde gouden neus ruikt hij het geld en maakt het zich eigen. Geduld is zijn kracht, maar soms kan het in koppigheid veranderen. Hij neemt gewoon graag zijn tijd en wil zijn eigen natuurlijke ritme vinden. Nerveus en ongeduldig rennen liever weg van Stier zodra ze hem tegenkomen. Wanneer Stier zich bezighoudt met creatieve bezigheden - wat zijn kracht is - houdt hij het liefst vast aan wat hij kan aanraken. Dromen zijn tenslotte slechts schuim. Stier kan erg realistisch zijn, daarom zijn ze voor veel mensen "solide als een rots", waarop men zich kan oriënteren. Hij streeft naar eigendom en veiligheid. Wat hij ooit het zijne noemde, bewaart hij ook en geeft het niet meer weg. Veel mensen geboren in het sterrenbeeld Stier staan ​​dicht bij de natuur en hebben daarom regelmatig uitstapjes naar het platteland nodig om te ontspannen. In de regel hebben ze veel planten die met liefde worden verzorgd.

Tweelingen

Selbst wenn so manch ein Zwilling redet wie ein Buch, so behält er seine zweite Seite meist für sich. Ihn zu beurteilen erscheint schwierig, denn manchmal weiß er selbst nicht was er im nächsten Moment tun wird. Die beiden Seelen in seiner Brust stellen dem Zwilling bei Bedarf die eine oder andere Maske zur Verfügung. Alles was lange dauert langweilt ihn. Deshalb wechselt der Zwilling gern seine Überzeugungen oder auch den Beruf. Er möchte stets bestens informiert sein. Er ist niemals schwerfällig, sondern heiter und beweglich. Schon beim Hinsehen fällt auf, dass er ständig in Bewegung zu sein scheint, selbst wenn er gerade mal ruhig dasitzt. Der Zwilling verfügt über einen flinken Verstand, einen wendigen Körper und einen umwerfenden Charme - wenn er will versteht sich - weswegen man gerne über manche Unzulänglichkeit hinweg sieht. Ihm ist eine spezielle Vielseitigkeit und Unruhe zu Eigen, die einem einfachen Gemüt Unbehagen bereiten kann. Er agiert schneller als andere und erledigt viele Dinge auf einmal, während die anderen erst noch die Bedienungsanleitung lesen. Währenddessen ist der im Sternzeichen Zwilling geborene schon mit dem nächsten Projekt beschäftigt.

Kreeft

Zijn menselijkheid maakt hem aardig. Kanker kan erg sociaal zijn als ze niet in een sombere bui is. Hij benadert zijn medemensen vriendelijk, is een goede luisteraar maar een nog betere waarnemer. Kanker heeft meestal een goed advies voor anderen, maar niet per se voor zichzelf Mensen geboren in het sterrenbeeld Kreeft hebben vaak iets kinderlijks en moederlijks tegelijk. Hij is gevoelig als een kind en als hij zich bedreigd voelt, zoekt hij zijn toevlucht in zijn harde schaal, in zijn huis. Hij kan soms een onopvallend worden, kan niet geloven dat alles soepel moet gaan. Er moet ergens gevaar op de loer liggen. Hij wil zijn dierbaren beschermen tegen het slechte en merkt vaak niet eens hoeveel hij eraan vasthoudt. Kanker leeft zijn echte leven intern en niet extern. Hij is een van de vriendelijkste tekens van de dierenriem omdat hij vriendelijk, soulvol en zacht is. Hij is zich hiervan bewust en probeert daarom de gevaren te vermijden. Agressieve mensen of slechte situaties zijn een gruwel voor hem. Degenen die geboren zijn in het sterrenbeeld Kreeft kunnen hun humeur heel snel veranderen. Dit kan variëren van juichend tot helaas de dood en voor veel mensen kan het als humeurig worden ervaren. Maar zo'n slecht humeur Kreeft wil soms gewoon een vriendelijk woord horen.

Leeuw

Het zonnige karakter en de natuurlijkheid van dit sterrenbeeld maken het tot de focus in menig samenleving. Hij hecht veel waarde aan luxe en statussymbolen, waarmee hij zijn stralende imago kan onderstrepen. De trotse leeuw is altijd een symbool geweest van superioriteit, moed en kracht. Hij heeft altijd de neiging om hoger te gaan en zal daarom constant proberen om naar de top of naar de top te komen. En net als bij hooggeplaatste mensen, kan hij daar behoorlijk arrogant zijn. Degenen die in het sterrenbeeld Leeuw zijn geboren, nemen graag verantwoordelijkheid en groeien ermee. Hij wil echter alleen de taken op zich nemen die aan zijn eisen en ideeën voldoen. De Leeuw kan warmte om hen heen verspreiden. Soms wordt hij uitgebuit omdat hij de zwakken beschermt. Hij heeft ook de neiging om zich op zijn gemak te voelen. Maar wanneer hij onderdrukking en gemeenheid bestrijdt, is hij onbevreesd en brengt hij zichzelf vaak in gevaar. Dan vergeet hij zijn al te koninklijke afstand en laat de anderen zijn klauwen voelen totdat zijn soevereiniteit is hersteld.

Maagd

Ze zou zoveel meer sympathie kunnen krijgen als ze vriendelijker zou zijn voor haar minder volmaakte tijdgenoten en niet zo'n scherpe tong zou hebben. Maar helaas is ze altijd het spoor van fouten. Dit geldt niet alleen voor anderen, maar ook voor hun eigen fouten. Degenen die in het sterrenbeeld Maagd zijn geboren, proberen graag hun emoties met hun geest te beheersen. Met haar buitengewone concentratievermogen neemt Maagd graag dingen aan die anderen als vervelende details beschouwen. Veel Maagden zijn erg intelligent en streven er altijd naar hun geest te trainen. Het uitstekende geheugen stelt haar in staat een enorme hoeveelheid kennis op te nemen. Dit is de reden waarom een ​​of andere top van de klas wordt geboren onder het sterrenbeeld Maagd. Ze is een uitstekende adviseur en maakt zichzelf onmisbaar als specialist in haar vakgebied. Maagd houdt van alles wat duidelijk, precies, symmetrisch is en hecht waarde aan redelijke compromissen. Ze komt zelden te laat en houdt zich aan afspraken, is goed georganiseerd en mist praktisch nooit iets.

Weegschaal

Vaak komt ze zelf in het kruisvuur terecht in haar pogingen om te bemiddelen zonder partij te kiezen. De anderen zijn ondankbaar vanuit dit Weegschaalperspectief. Weegschaal heeft gevoel voor de fijnere dingen in het leven en gaat daarom graag met kunst of luxe artikelen om. Ze vindt vreugde in elegantie en stijl. De Weegschaal is charmant en tactvol, maar ook moeilijk te behagen. Uw kritiek gaat echter altijd gepaard met een glimlach. De Weegschaal is omgeven door een natuurlijke vriendelijkheid die door anderen vaak verkeerd wordt geïnterpreteerd. Daarom, dierbaar sterrenbeeld Weegschaal, train je ellebogen en laat je vaker gelden! Een ander zeer onderscheidend kenmerk van het sterrenbeeld Weegschaal is het gevoel van eerlijkheid en rechtvaardigheid. Dit is ook de reden waarom de Weegschaal veel tijd kost bij het nemen van belangrijke beslissingen. Meestal slaagt ze in deze tactiek, maar soms is ze ook erg besluiteloos. De Weegschaal kan eenvoudigweg geen nee zeggen, daarom geven ze er de voorkeur aan om een ​​misschien of mogelijk in de afwijzing op te nemen. Daarbij wekt ze af en toe valse hoop op. Ze wil niemand echt teleurstellen, maar uiteindelijk moet ze het doen. Meestal kan ze deze situaties echter vermijden.

Schorpioen

En wanneer de "menselijke" Schorpioen verschijnt, zullen de anderen misschien terugdeinzen. Hij kan eigenwijs, sterk en trots zijn. Hij gebruikt zijn beroemde angel alleen als hij zich bedreigd voelt. Hij kan de drang om alles te analyseren en de geheimen van het leven te ontdekken niet ontkennen. Niets ontsnapt aan zijn röntgenvisie. De persoon geboren in het sterrenbeeld Schorpioen is genadeloos op het spoor van het onrecht van het leven en de menselijke zwakheden. De Schorpioen is een individualist, gaat zijn eigen weg en gaat geen uitdaging uit de weg. Ja, hij heeft ze echt nodig, want als het leven te soepel verloopt, wordt het saai. Indien nodig roept het een controverse op om in vorm te blijven. Schorpioen hoeft niet per se hun zwakheden te laten zien en in geen geval uitgedaagd te worden, vooral niet als ze in een agressieve bui zijn. Hij kan de zwakkeling net zo hard onder ogen zien als een serieuze tegenstander

Boogschutter

Veel zou voor hem gemakkelijker zijn geweest als hij niet altijd deze drang naar vrijheid en kennis had gehad. Zelfs als de meeste mensen geboren in het sterrenbeeld Boogschutter goed overweg kunnen met hun dagelijkse leven, hebben ze vaak iets van een natuurjongen over zich. Boogschutter heeft tijd nodig voor intellectuele uitdagingen en spiritueel spreken, maar ook tijd om te dromen. Impulsiviteit en bedachtzaamheid zijn de kenmerken van Boogschutter. Voor hem staat de waarheid hoog in het vaandel. Boogschutter is een ruimdenkende man die zegt wat hij denkt. Helaas verwart hij soms openheid met tactloosheid. Hij is bang om te veel compromissen te sluiten en zijn geliefde onafhankelijkheid te verliezen. Boogschutter vergeet soms dat de waarheid heel bijzonder is en zorgvuldig moet worden behandeld. Hij is een eerlijke kerel en geeft soms ondoordachte informatie die hij voor zichzelf had moeten houden. Hij gelooft bijna naïef in het goede en komt daardoor soms in lastige situaties terecht. Zelfs als de Boogschutter soms erg naïef lijkt, zijn ze geïnteresseerd in diepere filosofie en wijsheid. Daarom is Boogschutter vaak erg religieus of spiritueel gericht.

Steenbok

Hij mikt op de top en dankzij zijn uithoudingsvermogen kan hij hoogten beklimmen die bijna niemand anders kan bereiken. Soms is het daarboven echter behoorlijk eenzaam. Degenen die in het sterrenbeeld Steenbok zijn geboren, willen iets bereiken. En nadat hij zich al heel vroeg realiseerde dat er niets in zijn schoot zal vallen, traint hij op zijn eigen manier voor de strijd om het leven, stap voor stap gaat hij zijn weg. Geen klim is hem te steil, want zijn uithoudingsvermogen maakt het mogelijk. Hierdoor maakt de Steenbok vaak een steile carrière. Hij wil zijn leven bouwen op een solide basis en waardeert kwaliteit, koopt graag dure dingen die niet onderhevig zijn aan overmatige slijtage. Steenbokken zijn zeer consciëntieus en kunnen pas ontspannen als hun dagelijkse werkdruk is bereikt. Dit kan hij echter vaak niet bereiken omdat hij te veel ambitie heeft. Pas in de tweede helft van het leven leert deze dierenriem even de tijd te nemen en op zijn lauweren te rusten. Als de Steenbok de veiligheid op de achtergrond kent, kan hij kalm en humaan zijn. Steenbokken zijn zelden te vinden op lange feesten. Hij geeft zijn serieuze opmerking nooit helemaal op. Diepgaande gesprekken zijn gemakkelijk met hem te voeren. Zijn manier om weg te blijven van de massa wordt door veel mensen als verlegenheid gezien. Daarom zouden Steenbokken moeten leren openlijk over hun ideeën te spreken. Omdat het niet ongebruikelijk is dat hij hem verkeerd begrijpt vanwege zijn gereserveerde karakter.

Waterman

Waterman is moeilijk in te schatten, soms onvoorspelbaar, maar nooit saai. Zijn liefde voor onafhankelijkheid is ook legendarisch. Een grote kracht van degenen die in het sterrenbeeld Waterman zijn geboren, is de rijkdom aan ideeën die ze elke dag hebben. Maar soms mist hij uithoudingsvermogen. Al was het maar omdat hij geen tijd heeft om al zijn gedachten in praktijk te brengen. Bovendien is Waterman zijn tijd meestal ver vooruit. Hij is gefascineerd door hervormingen die de samenleving verbeteren. Vaak kijkt hij zo ver vooruit dat hij dingen ontdekt waar zijn medemensen nog niet rijp voor zijn. Ze houden het niet bij en denken dat hij een beetje gek is. Degenen die onder het sterrenbeeld Waterman zijn geboren, laten zich vaak leiden door vreemde verlangens en plannen. Zijn vriendenkring is net zo kleurrijk. Er is alles dat origineel is. Het varieert van kunstenaars tot wetenschappers tot paradijsvogels, maar ook tot eenvoudige mensen met een eigen touch. Een van de meest sympathieke eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman is kameraadschap. Hij is behulpzaam en staat altijd klaar voor zijn vrienden. Omdat hij vooral God en de wereld kent, komt het wel eens voor dat hij vaak onderweg is van de ene missie naar de andere en vastloopt. Helaas vergeet hij enkele geweldige ideeën die hij echt wilde implementeren.

Vissen

Hij gebruikt de truc van het duiken alleen als zelfbescherming omdat hij erg gevoelig en kwetsbaar is. Zowel inspiratie als intuïtie helpen hem om op tijd kansen of gevaren aan te voelen. Degenen die zijn geboren onder het sterrenbeeld Vissen, schrikken terug voor openlijke argumenten, zelfs als ze volkomen onschadelijk zijn. De vis kan vertrouwen op zijn verbeeldingskracht, maar vooral op zijn inspiratie. Als hij iets "in zijn neus" heeft, heeft hij meestal gelijk. De houding is meestal bescheiden, hij laat eigenwijsheid over aan de anderen. Hij heeft empathie, begrip en een groot hart voor anderen, vooral voor mensen in nood. Helaas wordt zijn goede aard vaak misbruikt door egoïstische mensen en daarom worden sommige Vissen na verloop van tijd achterdochtig en houden ze de echte, diepe gevoelens voor zichzelf. Geboren in het sterrenbeeld Vissen is een zeer gevoelige tijdgenoot die weet hoe hij iets moet uitdrukken zonder veel te hoeven zeggen. De onwil om de naakte waarheid in het gezicht te zien, laat zijn verbeelding bloeien. Ja, soms leeft hij zelfs helemaal in zijn droomwereld totdat het dagelijkse leven hem inhaalt.