We onderscheiden binnen ons voedingspatroon twee type van mensen namelijk: Het Alfa en Omega type. Deze patronen liggen ten grondslag aan de bewegingen van de Maan, in combinatie met de uwer Goddelijke blauwdruk (Geboorte Horoscoop) is hier door een voedingspatroon vast te stellen.


Het Alfatype  (Voedingsadvies naargelang de maanstand)

Verdraagt heel goed:
Granen:
Speltmeel, Roggemeel, quinoa, Amarant, kamut en producten die hier van gemaakt zijn. Als je een glutenintolerantie hebt wordt quinoa aanbevolen, zelfs spelt is niet gluten vrij.
 
Fruit:
Pitvruchten zoals: appels,peren, alle citrusvruchten zoals sinasappels, mandarijnen, citroen, limoen, gapefruit, kiwi, enzovoort.
 
Groente:
Wortels, uien, prei, komkommer
 
Drank:
Sap uit pit- en besvruchten, zoals citrusvruchten. Water zonder of met heel weinig koolzuur, (sap met koolzuur wordt niet goed verdragen). Thee van groene thee tot kruidenthee. Voor het alfa type moet drank niet te koud zijn.
 
Vet en Olie:
Boter, karnemelk, geitenmelk, schapenmelk, room of koemelk direct van de boerderij (melk is geen drank, maar een voedingsmiddel). Dierlijke vetten zijn voor een alfatype beter te verdragen dan plantaardige oliën.
 
Vlees:
Een alfatype verdraagt vlees, indien met mate gegeten goed, en dan bijvoorkeur in gebraden vorm, Scherpe specerijen en diverse kruiden (tijm,     rozemarijn enz.) zorgen ervoor dat je vlees beter vertraagd.
 
En Verder:
Voor het alfatype zijn twee of drie grotere maaltijden per dag beter dan meerdere kleinere porties over de dag verdeelt. Tussen de maaltijden moet   minstens vier uur verstrijken. Alleen op die manier kan jouw stofwisseling optimaal zijn werd doen.
 
Een alfatype hoeft niet altijd af te zin van een nagerecht. Bij zoete gerechten zoals: muesli, gebak, koek is biologische rietsuiker, ahornsiroop, agavesiroop aan te bevelen, maar met mate. Ook salades mogen aangemaakt worden met een beetje plantaardige olie. Het is belangrijk niet voortdurend in olie te braden!
 
Schadelijk voor het alfatype:  (in principe alles wat het omegatype goed vertraagd)

De dikmakers:
Tussendoortjes, te koude dranken, na 18:00 uur eten, elke avond een zoet nagerecht
 
Traditionele zoetigheid, tarwemeel e suiker alsmede plantaardige vetten en oliën, mayonaise enz. In het algemeen dierlijk eiwit. Iedere vorm van  chips. Kant en klare producten met verzadigde vetzuren. Vaak verdraagt het alfatype ook honing niet.
 
Granen:
Tarwemeelproducten (alfatype hebben vaak een tarwe-intolerantie) haver, te veel rijst, noten
 
Fruit:
Steenvruchten als: (perziken, abrikozen, dadels, mango enz), bananen (heel af en toe)
 
Groenten:
(nachtschade familie) als: paprika, tomaat, Spaanse pepers, te veel knoflook
 
Drank:
Alle ijskoude dranken, koffie met melk, zoete sapjes. Moeite met koffie: neem dan espresso
 
En Verder:
Te weinig drinken tussen 15:00 e 19:00 uur, (Meridianen klok: 15:00 – 19:00 uur staat in verbinding met de Nier en Blaas Meridiaan, deze organen  werken in deze tijd extra intensief) Meer dag drie maaltijden per dag
 
Voor alle mensen schadelijk:
Witte suiker, bewerkte graanproducten, bloem. Te veel zout, kunstmatige aroma- en zoetstoffen, kleurstoffen,conserveermiddelen, bestraalde levensmiddelen, fruit en groente uit geïndustrialiseerd gebied, fastfood, te veel dierlijk eiwit. Eten uit de magnetron!

Het Omegatype  (Voedingsadvies naargelang de maanstand)
 
Verdraagt heel goed:
Granen:
- Biologische tarwemeel producten (mensen met een tarwe-intolerantie zijn meestal alfatypes) spelt, haver, (amarant en quinoa worden bijna altijd verdragen.
- Rijst, noten (bij omega type worden noten allergieën bijna alleen veroorzaakt door bewerkte of bestraalde noten. Bij biologisch geteelde noten verdwijnt de allergie meestal na enige tijd).
- Tarweproducten veroorzaken vaak allergieën, omdat daar goedkope industrie tarwe in is verwerkt
 
Fruit:
In het algemeen biologisch geteelde steenvruchten (abrikozen, kersen, perziken, dadels, kersem, enz.) bananen
 
Groente:
Tomaten, knoflook
 
Drank:
Sap van steenvruchten en zacht fruit. De meeste omegatype verdragen koude dranken (maar ‘ijskout’ is echt ongezond). Water zonder of met weinig kooszuur, thee, kruidenthee. Zoete dranken met mate. Dranken met veel suiker maken ook een omegatype vermoeid en dik. Synthetische  zoetstoffen zijn altijd schadelijker dan natuurlijke suikers, aangezien het lichaam deze niet kan omzetten. Koffie maar zonder melk! De combinatie  ervan verstoort de stofwisseling en de lever.
 
Vet en Olie:
alle biologisch en plantaardige vetten en oliën. Biologische margarine. Gebruik voor het braden geen koutgeperste olie! Mayonaise met mate.   Plantaardige oliën en vetten zijn voor een omegatype beter te verdragen dan dierlijke vetten.
 
Vlees:
Mager vlees. Gestoofd vlees kan een omegatype beter verdragen dan gebraden vlees. Braad vlees nooit te veel aan!
 
En Verder:
Het omegatype heeft ‘zoetigheid’ nodig en mag ook tussendoortjes iets kleins eten. Je moet nooit overdag vasten en dan ’s avonds eten. Vijf kleine  maaltijden zij beter dag drie grote.
 
Schadelijk voor het omegatype:    (in principe alles wat het omega type goed vertraagd)
 
De dik makers: Dierlijke vetten, boter enzovoort. Melk en melkproducten zoals kaas, yoghurt, enzovoort
 
Granen:
Rogge, elke vorm van meel
 
Fruit:
Pitvruchten zoals: appels,peren, alle citrusvruchten zoals sinasappels, mandarijnen, citroen, limoen, gapefruit, kiwi, enzovoort.
 
Groenten:
Wortels, uien, komkommers
 
Drank:
Te veel zwarte en groen thee, sap uit pit- en besvruchten, zoals citrusvruchten. (sap met koolzuur wordt niet goed verdragen).
 
En Verder:
Te hete dranken, alle ‘light’ producten (het lichaam kan deze niet afbreken)
 
Voor alle mensen schadelijk:
Witte suiker, bewerkte graanproducten, bloem. Te veel zout, kunstmatige aroma- en zoetstoffen, kleurstoffen,conserveermiddelen, bestraalde levensmiddelen, fruit en groente uit geïndustrialiseerd gebied, fastfood, te veel dierlijk eiwit. Eten uit de magnetron!
 Checklist, verdragen voedingsmiddelen:
Je vertraagd bepaalde levensmiddelen niet:
 
1. Als je moe wordt na het eten / drinken ervan. Het gevoel dat je elke keer na het eten ervan even zou  willen gaan slapen. Dit is zeker een reactie dat je een  van de genoten voedingsmiddelen niet verdraagt, op lange termijn zal dit schadelijk voor je zijn. Moe zijn na het eten is een vorm van allergie. Levensmiddelen van goede kwaliteit, die overeenkomstig jouw type zijn uitgezocht, maken niet moe. Kunstmatige aroma- en zoetstoffen, kleurstoffen, conserveermiddelen, smaakversterkers zorgen ervoor dat je moe raakt. Er is echter een uitzondering: de natuurlijk dip tussen 13:00 – 15:00 uur, dit staat  in verband met de dunne darm meridiaan, Deze meridiaan stimuleert de dunne darm, deze is in deze tijd heel actief.
 
2. Als je regelmatig last hebt van zure opspringen, maagzuur, een vol gevoel, winderigheid of hoofdpijn. Hoofdpijn en migraine zijn een zeer vaak voorkomende allergische reactie op voedingsmiddelen of dranken die je niet vertraagd. Vaak wordt deze reactie niet in verband gebracht met ongeschikte voeding, omdat   deze soms pas de volgende dag kan optreden.
 
3. Als je humeur 15 tot 30 minuten na het eten sterk verslechterd. Deze reactie doet zich vooral bij kinderen voor na het eten van zoetigheid, maar ook bij volwassenen, bijvoorbeeld na het nuttigen van voedsel waarin bewerkt tarwe mee verwerkt is.
 
4. Als je een slechte adem of een sterke lichaamsgeur hebt. (het gaat hier niet om slechte adem vanwege mond- en tand problemen). In bijna alle gevallen  wordt een slechte adem veroorzaakt door een slechte spijsvertering en een overbelaste maag. Een onaangename geur is bijna altijd een aanwijzing dat je  bepaalde voedingsmiddelen niet vertraagd of dat jou stofwisseling verstoord is.
 
5. Als je last hebt van schimmel, inwendig als uitwendig, (ja, ook voedschimmel). Ook dit kan duiden voor een verstoorde spijsvertering. Omdat ook de huidhuishouding verstoord raakt.
 
6. Als je nogal vaak een koortslip hebt, dat betekend ook dat je een lichamelijke of geestelijke afkeer van iets of iemand hebt.
 
7. Als je last hebt van onbestemde rugpijn, vooral in de lage rug. Rugpijn is een zeer vaak voorkomende allergische reactie op bewerkte graan producten,  omdat de overbelaste nieren via de zenuwbanen een uitstralende pijn in de wervelkolom afgeven.