Sterrenbeelden lichaam en gezondheid

De Maan en haar uitwerking op de gezondheid
De Maan beïnvloed misschien nog wel het meest onze gezondheid. Hier een beknopte beschrijving van de uitwerking van de maan op de gezondheid in een bepaald dierenriemteken. De maan staat zo’n 2,5 dag in een bepaald sterrenbeeld en schuift elke dag 13° op. Dit is astrologisch gezien. Astronomisch (zoals de planeten op dit moment werkelijk bewegen aan ons hemelgewelf) doet de maan er tussen de 1,5 en de 4 dagen over een teken te doorlopen. dit is afhankelijk van de grote van een sterrenbeeld, bijvoorbeeld; Schorpioen telt 6° en Maagd maar liefst 45°, niet alle sterrenbeelden zijn even groot.
Op dagen dat de maan door het betreffende dierenriemteken loopt zal dit een bepaalde uitwerking hebben op het lichaam en zijn gezondheid. Ben je bijvoorbeeld Ram en loopt de maan op een bepaalde dag door het teken Ram, zul je als persoon dit kunnen merken door misschien meer last van migraine of hoofdpijn. Maar ook goed mogelijk dat je juist meer energie ontvangt op deze dagen en je juist veel en veel gezonder voelt. Dit is geheel afhankelijk van de constitutie. We kennen twee constituties namelijk de: 1e is de geboorteconstitutie (Radix, datgene wat je met de geboorte mee krijgt, Goddelijke blauwdruk) en de 2e constitutie is de verworven constitutie, (Transit, de mogelijkheden en veranderingen die zich in de loop van het leven op het individu uitwerken).
 
Sterrenbeelden en hun relatie tot het lichaam en de gezondheid

Ram
Ram staat in verbinding met het hoofd, zodat de meest voorkomende kwalen waar men mee te maken krijgt hoofdpijn, migraine, neuralgie (zenuwpijn), slapeloosheid en flauwvallen zijn.

Hoe ga jij met ziekte om?
Je bent een vechter en gaat het niet uit de weg. Je hebt een uitzonderlijke vitale energie en een sterke mentaliteit en je hebt beide nodig om het consequent aan te pakken en beter te worden. Fysiek laat jij je niet klein krijgen en blijf jij gewoon doorgaan, het enige wat jou stopt is uitputting! Maar dit kan jou enorm hard raken! Anders merk je nauwelijks kleine pijntjes en kwalen, maar jouw constante drive naar actie kan ervoor zorgen dat jij symptomen negeert waardoor je een chronische ziekte kan ontwikkelen. Je komt door ziekte heen, ongeacht hoeveel je lijdt, door jouw trots en vechtlust. En wanneer jij ziek bent, verberg jij dat liever dan dat je overkomt als ‘zwak’. Beter worden is voor jou weer een slag die je weer gewonnen hebt.. niets meer niets minder!
Wat zal jou het meest waarschijnlijk ziek maken? Eentonigheid in het leven, eindeloze plannen, gebrek aan uitdagingen en bestaande problemen die je maar niet kunt oplossen.
 
Stier
Stier staat in verbinding met de nek en halswervels. De meest voorkomende problemen die bij jouw teken horen komen ook in deze zones voor zoals keelontsteking, ontsteking aan het strottenhoofd, zweren in de mond, middenoorontsteking, een stijve nek en oorontsteking. Maar het kost veel moeite om jou plat te krijgen!

Hoe ga jij met ziekte om?
Je bent heel rechtdoorzee en onbuigzaam; zoals elke Stier sta jij bekend om jouw koppigheid en vastberaden karakter. Echter de dominerende planeten voor jouw geboorteteken brengen ook verschillende aspecten van jouw temperament, dus een Stier kan van heel kalm en rustig naar fel en welsprekend gaan in een handomdraai. Een ding is zeker, je bent verliefd op het leven en zal dat ook altijd zijn. Het spreekt voor zich dat jij het niet kunt uitstaan om ziek te zijn, je haat het om iets goeds zoals jouw gezondheid te verliezen. Je bent voorzichtig met het nemen van medicijnen die jij voorgeschreven krijgt; je kijkt het eerst liever even aan. Jouw arts zal het moeilijk vinden om jou te overtuigen als er echt iets mis is. Als je de minste twijfel hebt of je verliest het vertrouwen in jouw arts dan wil je liever een ander advies om de beste (en minst pijnlijke) manier te vinden om beter te worden. Jouw reputatie loopt je vooruit en iedereen weet wat een harde werker jij bent. Jouw plannen hebben soms tijd nodig om te bloeien, maar als ze dat eenmaal doen dan kijk je niet meer achterom. Je wordt vaak ziek wanneer jouw lichaam rust nodig heeft, of wanneer jij financiele of relatieproblemen hebt.

Wat jou verder het meest waarschijnlijk ziek zal maken?
De angst om materieel comfort te verliezen, de angst om jouw goede gezondheid te verliezen, wanneer jij je aan een strikt dieet moet houden dat jou alle geneugten uit het leven verbiedt.
 
Tweelingen
Tweelingen staat in verbinding met de thorax, schouderbladen, sleutelbeen en het zenuwstelsel. De meest voorkomende aandoeningen van tweelingen komen voor in het bovenlichaam en de zenuwen: astma, aanhoudende hoest, bronchitis, zenuwziektes en fracturen van de bovenste ledematen.

Hoe ga jij met ziekte om?
De mensen om jou heen zeggen dat je constant verandert; je bent altijd in beweging op zoek naar nieuwe ervaringen en een beetje variatie. Soms kun je instabiel, oppervlakkig en opportunistisch zijn, maar je bent altijd levendig en helder want je hebt een impulsieve geest. Jouw humeur gaat erg op en neer, de ene minuut verlegen en de volgende minuut vurig. Tweelingen zijn moeilijke patiënten, ze willen meteen beter worden, verwaarlozen hun symptomen, vergeten hun medicatie in te nemen of stoppen halverwege een kuur! Je kunt een beetje onvoorspelbaar zijn, je speelt met vuur, maar ook met jouw gezondheid! Je denkt altijd dat er niets mis is, dat de arts het mis heeft (soms lach jij hem/haar nog net niet in het gezicht uit). Ja.. je kunt behoorlijk lastig zijn! Je verandert te vaak van arts wat betekent dat je niet de beste zorg krijgt. Je weet dat communicatie belangrijk voor jou is en daarom moet je ook praten over wat er mis is. Gezondheidsproblemen komen naar boven wanneer je te weinig contact met mensen hebt, wanneer je bent verhuisd naar een nieuwe plek en je niemand kent, of na een relatiebreuk als je moet leven met eenzaamheid.

Wat jou verder ziek kan maken?
Het idee van alleen zijn, worden beperkt, in een omgeving zijn waarin je jouw intellectuele nieuwsgierigheid niet kunt voldoen, wanneer jij jezelf niet kunt ontwikkelen.

Kreeft
Kreeft staat in verbinding met de borstkas, buik, spijsvertering en het linkeroog. De meest voorkomende aandoeningen van kreeften zijn winderigheid, maagzweren, indigestie en oogproblemen. Ook ben je gevoelig voor voedselvergiftiging.

Hoe ga jij met ziekte om?
Je bent nauw verbonden met jouw verleden, maar jouw honger naar avontuur zorgt dat je op zoek gaat naar nieuwe ervaringen. Je kunt emotioneel, humeurig en grillig zijn, alles in een keer of in verschillende combinaties. Als het gaat om jouw gezondheid, dan heb je een vaste houding! Je wilt goed voor jezelf zorgen en jezelf omringen met mensen die goed voor jou zorgen als je ziek bent. Dit is de enige manier waarop jij jouw kracht terugkrijgt, dat gebeurt niet zonder jouw familie en vrienden die helpen. Jouw arts is waarschijnlijk iemand die jij al jouw hele leven hebt en is misschien zelfs wel een vriend (van de familie), iemand die jou kent, die jij mag of in ieder geval iemand waarmee je goed kunt opschieten. Misschien is het wel de arts van jouw ouders en kent hij/zij jouw familiegeschiedenis door en door. Mensen vinden het moeilijk om tot jou door te dringen als ze jou niet goed kennen, dus dit is heel belangrijk. De geringste kriebel in jouw keel of jouw temperatuur die stijgt laat jou geloven dat je een dodelijke ziekte hebt. Maar zelfs als je een beetje een hypochonder bent, je doet wel precies wat jouw arts je voorschrijft. Dus voor alles wat erger is dan een schram op jouw knie zorg jij ervoor dat je de tijd neemt en jezelf verwent om zo weer gezond te worden. En dat is helemaal zo slecht nog niet!

Wat jou het meest waarschijnlijk ziek zal maken?
Wanneer jij je onzeker voelt, grote veranderingen, scheiding, familiekwesties, in een onbekende plaats of omgeving zijn.
 
Leeuw

Leeuw staat in verbinding met de wervelkolom, de rugwervels, hart en bloedvaten en het rechteroog. De meest voorkomende aandoeningen van leeuw zijn hartkloppingen, hartproblemen, gezichtsvermogen en rugproblemen.

Hoe ga jij met ziekte om?
Hartkloppingen? Daar moet je iets aan doen! Dit is niet makkelijk voor jou, omdat je van nature een sterke werkethiek hebt, veel fysieke energie hebt en je erg veeleisend bent voor jezelf. Als jij naar de dokter moet ben je echt een nachtmerrie patiënt! Want voor jou is het maken van een afspraak met de dokter een teken van zwakte en fysieke minderwaardigheid. Je herstelt altijd snel van de ongemakken van een ziekte, om zo te laten zien dat niets jou klein kan krijgen. Het beste advies dat een arts jou kan geven is om elke dag een paar minuten jouw voeten van de grond te tillen en ze te draaien met kleine ronddraaiende bewegingen, en diep adem te halen. Anders zou jou worden geadviseerd om vaker korte vakanties te nemen, omdat dingen anders teveel voor je worden.. ga naar het buitenland en doe nieuwe energie op! Je zult dit vast vaak horen maar luister.. je MOET ontspannen ook al vind je dat heel moeilijk!

Wat jou het meest waarschijnlijk ziek zal maken?
Wanneer jouw reputatie of imago een klap krijgt kan dat leiden tot ziektes. Verantwoordelijkheid verliezen, jouw baan verliezen, professionele of familie issues, afnemende populariteit, vroegtijdig verouderen.. al deze dingen kunnen jouw zelfvertrouwen en prestaties doen afnemen. Dit is nog erger bij mannelijke

Maagd
Maagd staat in verbinding met de buik en spijsvertering. De meest voorkomende aandoeningen van maagd zijn ontsteking aan de dikke darm, constipatie, spijsverteringsproblemen, leverproblemen, galblaas en nierstenen.

Hoe ga jij met ziekte om?
Mensen vinden jouw karakter vaak complex. Je bent van nature gereserveerd, analytisch (soms zelfs berekenend) , maar jij verrast de mensen om jou heen zo nu en dan met een heel andere kant van jouw karakter. Dit gebeurt niet vaak, maar mensen dicht bij jou vinden het soms wel verwarrend. Bij de geringste symptomen laat jij jezelf nog eens controleren. Preventie is jouw ding! Jij let op wat je eet om gezond te blijven. Je bent een model patiënt omdat je de voorschriften van jouw arts opvolgt tot in detail, maar je bent ook niet bang om dingen te vragen. Merk je dat de medicijnen niet werken of een effect hebben op de rest van jouw gezondheid dan sta jij zo weer bij de dokter. Je zorgt er ook voor dat je alle kleine en simpele dingen doet om jouw gezondheid te verbeteren (gezond eten, goede hygiëne etc.).
 
Wat jou het meest waarschijnlijk ziek zal maken?
Wanneer jij je onbruikbaar en ineffectief voelt, dit zorgt ervoor dat jij je niet op je gemak voelt waardoor je vatbaarder bent voor ziektes. Jouw persoonlijke omstandigheden en psychologische factoren kunnen ook een invloed hebben op jouw gezondheid en welzijn, te veel verantwoordelijkheid op het werk, te veel stress, het verliezen van jouw baan, leven in de stad.
 
Weegschaal

Weegschaal staat in verbinding met de lendenwervels, urinewegen en hormonale systemen. De meest voorkomende aandoeningen van weegschaal zijn heel divers, stijfheid/pijn in de onderrug, buikkrampen, nierproblemen, blaasontsteking.

Hoe ga jij met ziekte om?
Je bent een spontaan persoon en een natuurlijke extrovert. Communicatie is essentieel voor jou. Je kunt niet leven zonder contact met andere mensen, je deelt jouw diepste gevoelens met mensen, of dat nu goede vrienden zijn of kennissen. Mensen houden van jouw levendige karakter, en jouw gevoel voor diplomatie, maar soms kan je jouw passies te hoog op laten lopen! Jij droomt van een volkomen eerlijke, rechtvaardige en conflictvrije wereld, je hebt een hekel aan onrecht en geweld. Dit is de reden waarom jij de neiging hebt om jouw agressie te onderdrukken terwijl je soms de behoefte voelt om jouw gevoelens te tonen aan wie dan ook, en dit innerlijke conflict maakt jou instabiel! Dit maakt jou vatbaar voor psychosomatische ziekten of ziektes die psychologisch beginnen om dan fysiek te ontwikkelen. Je luistert alleen naar jouw arts als deze voor jouw gevoel warm en open is. Jouw eerste doel is om jouw psychologische balans weer terug te krijgen; dit zal een kick-start zijn voor jouw genezing. Afgezien van medicijnen is een goede vorm van therapie voor jou om rust te nemen in moeilijke tijden! Dit zou je zelfs regelmatig moeten doen (als jouw werk dat toelaat).

Wat jou het meest waarschijnlijk ziek zal maken?
Jouw kracht gebruiken tegen andere mensen, conflicten, gebrek aan liefde en om lief te hebben, een relatiebreuk, weg zijn van jouw geliefden, of een grote emotionele schok.
 
Schorpioen
Schorpioen staat in verbinding met het spijsverteringsstelsel, genitaliën, blaas en voortplantingsorganen, zoals de eierstokken. De meest voorkomende aandoeningen van schorpioenen zijn urineweginfecties, genitale problemen, seksuele problemen of darmproblemen.

Hoe ga jij met ziekte om?
Er wordt vaak gezegd dat de Schorpioen het zwarte schaap van de dierenriemtekens is, je hebt een sterk, complex en vaak geheimzinnig karakter. Je bent moeilijk te doorgronden en jij verrast zelfs jezelf vaak genoeg! Individualisme en instinct zijn jouw belangrijkste bondgenoten in het leven. Overleven is een tweede natuur voor jou, er wordt zelfs gezegd dat Schorpioenen opnieuw kunnen worden geboren en uit hun as herrijzen net als een feniks! Je bent een absolute nachtmerrie voor artsen! Ben je echt van plan om beter te worden wanneer je naar de dokter gaat? Jouw diagnose is vaak erg vaag, omdat jij niet goed kunt uitleggen wat er mis is, jouw geheimzinnige en rebelse natuur doen jou hierbij zeker geen goed. Ziektes kunnen soms een vorm van zelfpijniging zijn voor jou. Daarom voel je alsof het iets is wat je moet dragen, iets waar je doorheen moet om jou te zuiveren, wat gewicht van jouw schouders zal halen en jou zal veranderen. Deze houding zal er alleen maar voor zorgen dat je in het ziekenhuis belandt, je bent te extreem! Je hebt een arts nodig die door jouw afwerende houding heen kijkt en die jou eerlijk vertelt wat hij/zij denkt zonder jou te beledigen. Dit zal jou helpen om de neiging tot zelfpijniging te doen afnemen. Zodra je dat doet zal jouw ijzeren wil jou helpen om op de weg naar genezing te komen.

Wat jou het meest waarschijnlijk ziek zal maken?
Op momenten dat het leven jou geen uitdagingen, opwinding, gevechten en mysteries biedt om op te lossen ben jij het meest kwetsbaar. Een relatiebreuk of verlies van jouw baan kan ook een trigger zijn.
 
Boogschutter

Boogschutter staat in verbinding met het bekken, de dijen, de heupen en soms het heiligbeen, stuitje en heupzenuwen. De meest voorkomende aandoeningen van boogschutter zijn ontwrichte heupen, breuken van het dijbeen en nek, zenuwpijn in het been.

Hoe ga jij om met ziekte?
Boogschutters staan bekend om hun vrolijke temperament. Jij geniet van het leven, je bent levendig, eerlijk, loyaal, je bent overal bij betrokken en hebt vaak de positie van verantwoordelijke of manager op jouw werk of thuis. Je zou naar het einde van de aarde gaan om jouw passies te volgen. Wanneer je ziek bent helpt jouw optimisme jou heel goed op weg naar gezondheid. Je werkt goed samen met jouw arts en neemt jouw medicijnen trouw in. Toch moet je zorgvuldig een arts uitkiezen omdat je soms te goed van vertrouwen kunt zijn bij mensen.

Wat jou het meest waarschijnlijk ziek zal maken?
Wanneer je tot het besef komt dat jouw ideaal een fata morgana is, een geweldig idee dat nooit zal worden uitgevoerd of het mislukken van jouw plannen. Worden verraden door iemand die een rolmodel voor jou was, wanneer je wordt bedrogen door jouw geliefde.
 
Steenbok
Steenbok staat in verbinding met het skelet en botten, gewrichten, tanden, huid, nagels en hoofdhuid. De meest voorkomende aandoeningen van het sterrenbeeld steenbok zijn artritis, reuma, tandbederf, scheve tanden en huidproblemen (acné, eczeem, wratten etc.).

Hoe ga jij om met ziekte?
Je bent van nature ambitieus, maar je laat dat niet vaak zien. Je vindt de weg naar boven volgens de geldende hiërarchie en zal zo jouw ambities wel waarmaken, maar je staat altijd in de schaduw, je doet het stil en voorzichtig met behulp van berekening en vastberadenheid. Je bent gedreven hetzij door materialisme, hetzij door ethiek of spiritualiteit. Je bent zelden ziek, en ben je dat wel dan ga jij er goed mee om. Je bijt op jouw tanden en gaat door met jouw zaken zonder een teken van zwakte te laten zien. Wanneer je dan een diagnose krijgt van een dokter kan het alarmerend zijn omdat jij het als ‘gewoon’ hebt ervaren en bent doorgegaan. Je neemt medicijnen goed in volgens recept, zodat je zo snel mogelijk beter wordt omdat je een hekel hebt om afhankelijk te zijn van wat dan ook, je vindt dat je er kwetsbaar door wordt. Jouw dokter moet echt leren om door jouw stoere houding te prikken om zo jouw gevoelige ziel, die diep verstopt ligt, te ontdekken. Het beste voor jou is een realistische diagnose en advies dat jou aanmoedigt, want je kunt makkelijk depressief worden. Als je een beetje meer open bent en goed meewerkt met jouw arts kan je tot de kern van het probleem komen en een gerichte behandeling krijgen.

Wat jou het meest waarschijnlijk ziek zal maken?
Een verontruste situatie op het werk, wanneer jij niet op jouw hoede kunt zijn, mislukking op het werk, scheiding van familie.

Waterman
Waterman staat in verbinding met de benen, enkels en de bloedsomloop. De meest voorkomende aandoeningen van het sterrenbeeld waterman zijn verstuikte enkels, gescheurde achillespees, fracturen van het scheenbeen en problemen met de bloedsomloop, zoals bijvoorbeeld spataderen.

Hoe ga jij om met ziekte?
Watermannen hebben vaak een uniek karakter.. individueel, soms opstandig en altijd origineel. De essenties van het leven zijn onafhankelijkheid, moderniteit en excessen. Met het ouder worden wordt de Waterman wel iets rustiger, stijgt boven dingen uit en gaat meer vanuit zijn instincten leven, weg van de wilde aspiraties van zijn jeugd. Ziekte creëert voor jou een periode van echte rust, maar ook een van onthechting wat jouw gedrag betreft. Wanneer jij met de dokter praat, heb je het gevoel alsof je over jezelf praat in de derde persoon, alsof je het over iemand anders hebt. Je bent open-minded en bent geneigd te denken dat wanneer je ziek bent er altijd een fysieke of psychische reden achter moet zitten en je wilt altijd het waarom weten van jouw ziek zijn. Jouw arts houdt van jou, omdat je een hele fijne meewerkende patiënt bent. Het enige nadeel is dat hij/zij ervoor moet zorgen dat jij compleet beter wordt, omdat je de neiging hebt om snel terug te vallen of bijwerkingen krijgt. Dit soort ‘verassingen’ zijn kenmerkend voor een Waterman en Uranus (de planeet die jouw teken controleert).

Wat jou het meest waarschijnlijk ziek zal maken?
Het verliezen van jouw onafhankelijkheid, geen plannen hebben voor de toekomst,  teveel druk vanuit jouw werk of familie.
 
Vissen
Vissen staat in verbinding met het immuunsysteem en voeten. De meest voorkomende aandoeningen van het sterrenbeeld vissen zijn gevoelige voeten, ingegroeide teennagels, bacteriële of virale infecties.

Hoe ga jij om met ziekte?
Vissen is een ‘dubbel’ teken en je hebt ook een beetje een dubbele persoonlijkheid. Over het algemeen ben je liefdadig, artistiek, goed in het ontwijken van problemen of ze uit de weg gaan en altijd op zoek naar open ruimtes.. een beetje spiritueel zelfs. Maar andere kenmerken van de Vissen zijn ook tevredenheid met hun omgeving, in hun comfort-zone willen blijven, afhankelijk zijn van andere mensen en hun omstandigheden. Je bent niet de beste patiënt in de wereld, omdat je er flink van baalt als er iets niet goed is. Je hebt ook de neiging om je dan een beetje te laten gaan. Het is altijd iemand anders – de dokter, jouw vrienden of jouw geliefden – die voor jou moeten zorgen. Kwalen en ziektes zijn vaak de uitdrukking van jouw angst om de dagelijkse uitdagingen onder ogen te komen en jouw beperkingen. Jouw arts moet met deze ‘zwakheden’ rekening houden, naar jou luisteren en jou troostend advies geven aangepast aan jouw behoeftes om jou te helpen gezond te blijven. Dit zal echt jouw fysieke en psychische welzijn helpen. Ga sporten, of zoek een leuke hobby, dit kan jou ook enorm helpen. Neem niet teveel medicijnen, behalve als het is voorgeschreven door jouw arts, je hebt de neiging om er te afhankelijk van te zijn.

Wat jou het meest waarschijnlijk ziek zal maken?
Uitgesloten worden, afwijzing, jouw baan verliezen, ruzie met jouw geliefde.